streda, decembra 12, 2007

Ubytovanie - kategórie

Keď hľadáte ubytovanie, môžete sa stretnúť s výrazmi ako hotel, botel, garni hotel a pod.. V tomto článku Vám vysvetlíme čo to vlastne znamená:

Botel

Botel je ubytovacie zariadenie hotelového typu umiestnené na trvalo zakotvenej lodi, ktoré má viac ako 10 kajút. Kajuty môžu mať len stále lôžka.

Chatová osada

Chatová osada je ubytovacie zariadenie na prechodné ubytovanie návštevníkov výhradne v ubytovacích objektoch prevádzkovateľa v dvojlôžkových až štvorlôžkových izbách.

Hotel

Hotel je ubytovacie zariadenia slúžiace na prechodné ubytovanie hostí, ktoré má viac ako 10 izieb. Návštevníkom okrem ubytovania, stravovania a služieb spravidla poskytuje aj priestory a zariadenia potrebné na služobný pobyt a rekreačno-športové služby na aktívne trávenie voľného času.

Horský hotel

Horský hotel je určený na náročné športovo-rekreačné pobyty. Spravidla je umiestnený v tažko prístupnom teréne, nezriedka bez priameho napojenia na cestnú sieť (napr. prístupnosť vysutou lanovkou.)

Garni hotel

Garni hotel je určený predovšetkým pre krátkodobé prechodné pobyty. Návštevníkom poskytuje rozsah služieb pre príslušnú triedu hotela, ale s obmedzeným rozsahom stravovania, zredukovaným spravidla na podávanie raňajok.

Kemping

Kemping je ubytovacie zariadenie, ktoré umožnuje návštevníkom ubytovať sa vo vlastnom ubytovacom zariadení (v stanoch, obytných prívesoch a pod.), prípadne v ubytovacom objekte prevádzkovateľa (v chate, zrube, bungalove) v areály kempingu. Návštevníkom poskytuje okrem základnej hygienickej vybavenosti aj možnosť stravovania, základné služby, rekreačno-športovú, kultúrno-spoločenskú a obchodnú vybavenosť v rozsahu príslušnej triedy.
Kemping v triede * je sezónne ubytovacie zariadenie vyhradené len na ubytovanie vo vlastných zariadeniach návštevníkov.

Motel

Motel je ubytovacie zariadenie, ktoré sa spravidla buduje pri hlavných cestných trasách a diaľniciach. Návštevníkom zabezpečuje parkovanie motorového vozidla v areáli motela.

Penzión

Penzión je jednoduché ubytovacie zariadenie hotelového typu minimálne s 5 izbami a maximálne so 4 stálymi lôžkami na izbe. Návštevníkom zabezpečuje podávanie raňajok, prípadne aj celodennú stravu a základné služby.

Turistická ubytovňa

Turistická ubytovňa je jednoduché ubytovacie zariadenie s väčším počtom lôžok v izbách. Hostia majú k dispozícii spoločné sociálne zariadenia.

Ubytovanie v súkromí

Ubytovanie v súkromí predstavuje ubytovanie hostí (turistov) v izbách rodinných domov alebo sa na tento účel poskytuje celý objekt, napríklad dom (prázdninový dom), chalupa, chata.

1 Comments:

Anonymous ubytovanie said...

You can always check for online promotional codes when booking a hotel room online. This way you save extra dollars.

31. marca 2011 o 5:10:00 SELČ  

Zverejnenie komentára

<< Home